Filtrete(tm)suodatin vangitsee pienimmätkin hiukkaset sähköisen varauksensa avulla

Kirkkaassa auringonvalossa on helppo nähdä, kuinka paljon ympärillämme leijuu pölyä. Emme kuitenkaan näe kaikkea, sillä suurin osa hiukkasista on ihmissilmälle liian pieniä havaittavaksi. Tätä ilmaa me myös hengitämme. Pölyhiukkasten joukossa on myös useita allergiaa, astmaa ym. hengitystiesairauksia aiheuttavia aineita kuten esimerkiksi siitepölyä ja itiöitä. Kun sisäilman on oltava puhdasta – onpa kyse sitten sairauksien ehkäisystä tai vaikkapa hienomekaanisten elektronisten laitteiden kokoonpanosta – ratkaisuksi käy Filtrete elektreettisuodatin.

Toimintaperiaate
Tavanomaiset kuiturakenteiset suodattimet keräävät kyllä näkyvät hiukkaset tehokkaasti, mutta pienten, näkymättömien hiukkasten erotteluun ne eivät kykene. Filtrete elektreettisuodattimen tehokkuus näkymättömien partikkeleiden suodattamisessa perustuu suodatinmateriaalin sähköä johtamattomien kuitujen sähköiseen varaukseen. Filtrete elektreettisuodattimen kuidut erottavat pölyhiukkasia kahdella tavalla: Hiukkaset jäävät kiinni suodattimen kuiturakenteeseen joko mekaanisesti tai suodattimen kuidut vetävät ne suuren sähköisen varauksensa vuoksi magneetin tavoin puoleensa.

Tehokkuus
Filtrete elektreettisuodattimella on kaksi huomattavaa etua verrattuna tavanomaiseen raitisilmasuodattimeen:

1. Näkymättömät, jopa alle yhden mikronin kokoiset pölyhiukkaset tarttuvat sähköisesti kuitujen pintaan kaikkialle kuiturakenteeseen. Filtrete elektreettisuodattimella saavutettava erottelukyky on jopa yli 99,99 prosenttia.
2. Suodattimen avoimen runkorakenteen ja ohuen suodatinkankaan ansiosta ilman virtausvastus on mahdollisimman pieni, jolloin ilma virtaa tehokkaasti normaalikokoisten tuloilmaventtiileiden läpi.

top