Suoja-anodi

61,50 

Kuvaus

VP18, VP18C, VP18C/EK9 koneisiin. Koneen pohjassa oleva malli.

Suoja-anodin tehtävä on paikata automaattisesti säiliön sisäisiä pikkuvaurioita, jos sellaista esiintyisi. Kunnossa olevan anodin pituus on n. 50 cm ja halkaisija 21 mm.

Toimenpiteet a) Varmin tapa on laskea varaajasta vedet ulos, jos se on mahdollista, ja tarkistaa anodin kunto. b) Nopein tapa tarkistaa / vaihtaa anodi on seuraavaa: 1. Kytke koje pois sähköverkosta.

2. Päästä koneesta pois kuumaa vettä parikymmentä litraa, jotta varaajan alaosaan saadaan kylmempää korvausvettä.

3. Hanan ollessa auki katkaise veden syöttö varaajaan venttiilistä kuva 1 kohta 2.

4. Kun veden tulo hanasta loppuu, sulje se, sekä talon pääsulku. Varmista myös, että kaikki muut hanat on suljettu.

5. Jos tilassa ei ole lattiakaivoa aseta vesiastia anodiyhteen alle.

Huom! Suoja-anodi voi olla jumiutunut anodiyhteeseen, jolloin sitä irti kierrettäessä ulos saadaan vain kierresulkutulppa. Koska tässä tapauksessa anodin kuntoa ei voi tarkistaa, tulee yhdetulppa kiertää varaajaan kiinni ja hankkia uusi anodi. Anodia vaihdettaessa kiinnijuuttunut anodi lyödään varaajan sisään jollakin pehmeällä työkalulla esim. puutapilla, jotta yhteen kierteet eivät vahingoittuisi ja uusi anodi kierretään tilalle.

6. Kierrä anodia irti varaajasta. Kun yhteestä alkaa tulla ulos vettä pidä anodia ”huulilla” kunnes veden tulo lakkaa. Vettä tulee vain muutama litra koska säiliöön muodostuva alipaine lopulta pitää veden säiliössä, kun säiliöön ei pääse ilmaa.

7. Vedä anodia ulos varaajasta. Jos sen paksuudesta on kulunut enemmän kuin 50% se on syytä uusia. Jos se ei ole kulunut kierrä se takaisin kiinni ja kiristä. Avaa kiinnikierretyt venttiilit ja kytke kone takaisin päälle.

top