VLR-100 uuteen läpivientiin

122,00 

Sisältää: Velco VT-100 termostaattiventtiili, S-100 Filtrete suodatin + kehikko, VR-100 seinäputki, FR-100 jatkoputki, YG-100/FR-100 ulkoritilä jatkoputkella.

Osasto:

Kuvaus

VELCO venttiili (VT-100), FILTRETE suodatin kehikolla (S-100). Teleskooppimainen läpivientiputki sisältää seinäputken (VR-100), jatkoputken (FR-100) sekä ulkoritilän jatkoputkella (YG-100 / FR-100). Sopii seinän paksuuksille 200 – 430 mm. Tarvittaessa jatkoputkea ja suodatinkehikkoa voidaan lyhentää.
Betoniseinään voidaan tehdä korvausilmaventtiilejä varten reiät timanttiporauksella.

VELCO venttiili (VT-100), FILTRETE suodatin kehikolla (S-100). Teleskooppimainen läpivientiputki sisältää seinäputken (VR-100), jatkoputken (FR-100) sekä ulkoritilän jatkoputkella (YG-100 / FR-100). Sopii seinän paksuuksille 200 – 430 mm. Tarvittaessa jatkoputkea ja suodatinkehikkoa voidaan lyhentää.
Betoniseinään voidaan tehdä korvausilmaventtiilejä varten reiät timanttiporauksella.

20090121125105

VELCO tuloilmaventtiili on helppo asentaa seinään tehtyyn uuteen läpivientiin. Seinään reikäterällä tehtyyn aukkoon asennetaan teleskooppimainen läpivientiputki (koostuu kolmesta erillisestä 150 mm:n putkesta), johon VELCO venttiili ja siihen kuuluva suodatin työnnetään. Kun seinän vahvuus on 200 – 430 mm, asennus ei vaadi erikoisratkaisuja. VELCO venttiilipakettiin on tarjolla myös ratkaisu, joka mahdollistaa asennuksen alle 200 mm vahvuiseen seinään.

20090121125825

20090121130310

Kannattaa huomioida mm. seuraavat asiat:

 • Jos et ole varma mihin huoneisiin tuloilmaventtiili pitää asentaa, lue lisäohjeita verkkosivuiltamme kohdasta ilmanvaihtoa.
 • Venttiili kannattaa sijoittaa lämpöpatterin ja ikkunan yläpuolelle. Jos se ei ole mahdollista niin asennus kannattaa tehdä huoneen takimmaiseen nurkkaan mahdollisimman ylös lähelle kattoa. Venttiiliä ei kuitenkaan kannata sijoittaa esimerkiksi suoraan sängyn yläpuolelle. Tarkemmat asennusohjeet löytyvät tämän sivun lopusta.
 • Valikoimastamme löytyy useita eri mallisia ja värisiä ulkoritilöitä.
 • Tuulensuoja TS-100 sopii hyvin ulkoritiläksi tuulisille paikoille. Tämä malli soveltuu parhaiten esimerkiksi kerrostalojen julkisivuihin koska TS-100 johdattaa sadeveden pois seinän pinnasta. Näin vältetään ulkoritilän alapuolelle muodostuvat sadeveden valumajäljet.
 • Seinään asennettavia (irrallisia) teleskooppimaisia putkia voidaan tarvittaessa lyhentää. Parhaiten lyhennys sujuu rautasahalla. Yhden putken pituus on 150 mm.
 • Jos seinän paksuus on esimerkiksi 280 mm, riittää siihen kaksi putkea. Putkien yhdistämiskohtaan jätetään 20 mm pelivaraa.
 • Venttiilin suodatinosaa voidaan helposti lyhentää leikkaamalla suodatinosan kehikkolanka sopivan mittaiseksi. Vakiomallissa suodatinosan pituus on 270 mm. Jos ulkoseinän paksuus on alle 150 mm tulee käyttää F-100 karkeasuodatinta. Normaali suodatin VS-100 on erittäin tehokas, joten se vaatii paljon suodatuspinta-alaa. Suodattimen pinta-ala saadaan suureksi käyttämällä seinän paksuutta hyväksi. Muuten suodatin jouduttaisiin vaihtamaan useammin.
 • Jos uuden läpiviennin yhteydessä tarvitaan äänenvaimenninta lue ohjeet verkkosivuiltamme VSR-100 kohdasta. Äänenvaimentimen kanssa läpimenon tulee olla halkaisijaltaan 160 mm. Venttiilin, suodatinosan ja peitelevyn tulee olla 100 mm sarjaa. Läpimenoputki VR-160, jatkoputki FR-160 ja ulkoritilä ovat 160 mm sarjaa.
 • Mittatiedot löydät tekniset mitat sivulta.

Asennusohje

 • Valitse tarkoin sopiva sijoituskohde. Paras paikka on lämpöpatterin ja ikkunan yläpuolella. – Poraa merkkireikä seinän läpi.
 • Seuraa merkkireikää rasiaterällä (ø 105 mm). Poraa puoleenväliin sisäpuolelta ja tule vastaan ulkopuolelta niin seinäpinnat säilyvät murtumattomina.
 • Sovita teleskooppimainen läpivientiputki reikään. Tiivistä ja kiinnitä.
 • Kokoa suodatinkehikon langat (3 kpl) ristiin venttiilin takapuolella oleviin reikiin. Tarvittaessa lankoja voidaan taivuttaa tai lyhentää. Purista pihdeillä langat kiinni reikien kohdalta (kuva 1) tai tiputa pisara liimaa reikiin. Tämä helpottaa jatkossa suodattimen vaihtoa.
 • Tartu suodattimeen saumojen kohdalta ja käännä se kuin sukka puoleenväliin ympäri. Vedä suodatin varovasti sileä pinta ulospäin käännettynä kehikon päälle mustan tiivisterenkaan yli. Saumat jäävät sisäpuolelle piiloon. Työnnä suodattimen ylijäävä osa kehikon sisälle (kuva 2). – Säädä venttiili alla olevan käyttöohjeen mukaan.
 • Aseta venttiili asennuslevyyn. Tiivisterengas tiivistää venttiilin hyvin putkeen, joten venttiiliä ei tarvitse kiinnittää erikseen. Huomioi, että tiivisterengas on oikeassa kohdassa. Tarvittaessa pyöräytä venttiilirunkoa hieman putkessa, jolloin venttiili tiivistyy paikalleen.
 • Suodatinta vaihdettaessa vedä venttiili varovasti putkesta ulos.

20090121120632

Velco venttiilin käyttöohje

VELCO venttiilissä on herkkä omavarainen vahatermostaatti, joka säätää automaattisesti venttiililautasen avausta muuttuvan ulkolämpötilan mukaan. Venttiili toimitetaan perussäädettynä. Tällöin venttiililautanen vetäytyy täysin kiinni kun on kylmempää kuin -5°C ja on täysin auki kun on lämpimämpää kuin +10°C. Perussäätöasento on osoitettu venttiililautasta kierrettäessä ns. naksahdusasennolla.

Säädä lautasta naksahdusasennosta vähintään puoli kierrosta vasemmalle. Tällöin venttiililautanen ei sulkeudu kokonaan alle -5°C pakkasella vaan jää 2 mm auki. Säätäminen on tärkeää, jotta ilmanvaihto toimii jatkuvasti. Huomioi, että venttiilin lautanen voi olla aluksi jäykkä.

Venttiililautasen minimiavausta voi muuttaa tarpeen mukaan. Esimerkiksi rakennuksissa, joissa ei ole koneellista poistoilmanvaihtoa, on suositeltavaa säätää venttiililautasta naksahdusasennosta kokonainen kierros vasemmalle. Tällöin lautanen jää 4 mm auki kun on kylmempää kuin -5°C.

top