VSR-100 Vanhan venttiilin tilalle

109,90 

Velco VT-100 termostaattiventtiili, S-100 Filtrete suodatin + kehikko, asennuslevy AN-10 tai malli valinnan mukaan.

Vanha venttiili (mallista riippumatta) on helppo korvata uudella Velco venttiilin (VT-100), Filtrete suodattimen (S-100) sekä asennuslevyn (AN-10) yhdistelmällä.

Helppo asentaa!

Osasto:

Kuvaus

Muutamia vinkkejä:

Jos tiloissa tehdään seinäremontti eikä haluta käyttää asennuslevyä, voidaan sen sijaan käyttää halkaisijaltaan 100 mm putkea (VR-100).

Jos vanha läpivienti on halkaisijaltaan 100 mm voidaan vanha venttiili poistaa ja liittää sen tilalle suoraan Velco venttiili ja suodatin (VT-100/S-100). Venttiiliä ei tarvitse erikseen kiinnittää ja suodattimen vaihto käy helposti. Läpivientiputken halkaisijan ollessa 80 mm käytetään venttiilin vaihdossa Velco VT-80 mallia.

Vanha rautaluukkuventtiili voidaan myös säilyttää haluttaessa esimerkiksi vanhoissa museotaloissa. Tällöin Velco venttiilin erikoispienennetty malli voidaan asentaa rautaluukun taakse seinän sisälle näkymättömiin.

Tarvittaessa voidaan käyttää äänenvaimenninta.

20090121115744
VELCO VENTTIILIN ASENNUSOHJE

  • Poista vanha venttiili.
  • Kokeile alustavasti, että asennuslevy asettuu sujuvasti tuloilmakanavan aukkoon. Jos tuloilmakanava on 95-100 mm, et tarvitse asennuslevyä.
  • Laita silikonia nauhamaisesti asennuslevyn takapuolen ulkoreunalle koko matkalle, ettei tule ohivuotoa ja paina asennuslevy seinään kiinni. Paina levyä hetki kunnes silikoni jähmettyy..
  • Kokoa suodatinkehikon langat (3 kpl) ristiin venttiilin takapuolella oleviin reikiin. Tarvittaessa lankoja voidaan taivuttaa tai lyhentää. Purista pihdeillä langat kiinni reikien kohdalta (kuva 1) tai tiputa pisara liimaa reikiin. Tämä helpottaa jatkossa suodattimen vaihtoa.
  • Tartu suodattimeen saumojen kohdalta ja käännä se kuin sukka puoleenväliin ympäri. Vedä suodatin varovasti sileä pinta ulospäin käännettynä kehikon päälle mustan tiivisterenkaan yli. Saumat jäävät sisäpuolelle piiloon. Työnnä suodattimen ylijäävä osa kehikon sisälle (kuva 2).
  • Säädä venttiili alla olevan käyttöohjeen mukaan..
  • Aseta venttiili asennuslevyyn. Tiivisterengas tiivistää venttiilin hyvin asennuslevyyn, joten venttiiliä ei tarvitse kiinnittää erikseen. Huomioi, että tiivisterengas on oikeassa kohdassa. Tarvittaessa pyöräytä venttiilirunkoa hieman asennuslevyssä, jolloin venttiili tiivistyy paikalleen.
  • Suodatinta vaihdettaessa vedä venttiili varovasti asennuslevystä ulos.

20090121120632567

VELCO VENTTIILIN KÄYTTÖOHJE

VELCO venttiilissä on herkkä omavarainen vahatermostaatti, joka säätää automaattisesti venttiililautasen avausta muuttuvan ulkolämpötilan mukaan. Venttiili toimitetaan perussäädettynä. Tällöin venttiililautanen vetäytyy täysin kiinni kun on kylmempää kuin -5°C ja on täysin auki kun on lämpimämpää kuin +10°C. Perussäätöasento on osoitettu venttiililautasta kierrettäessä ns. naksahdusasennolla.

Säädä lautasta naksahdusasennosta vähintään puoli kierrosta vasemmalle. Tällöin venttiililautanen ei sulkeudu kokonaan alle -5°C pakkasella, vaan jää 2 mm auki. Säätäminen on tärkeää, jotta ilmanvaihto toimii jatkuvasti. Huomioi, että venttiilin lautanen voi olla aluksi jäykkä.

Venttiililautasen minimiavausta voi muuttaa tarpeen mukaan. Esimerkiksi rakennuksissa, joissa ei ole koneellista poistoilmanvaihtoa, on suositeltavaa säätää venttiililautasta naksahdusasennosta kokonainen kierros vasemmalle. Tällöin lautanen jää 4 mm auki kun on kylmempää kuin -5°C.

Erilaisia asennusmalleja:
2009012113312322

 

20090121121602657

Jos ulkoritilä täytyy vaihtaa on tuulensuoja malli hyvä vaihtoehto. Saatavana TS-00 ja TS-160 mallit. Värivaihtoehdot vaalea, harmaa, tumman ruskea, punaruskea.

top