VTR-100 tuuletusluukkuun

81,55 

VT-100 termostaattiventtiili, VKP vastakappale. Värit valkoinen/ruskea – lisää tilatessa lisätietoihin haluamasi väri.

Osasto:

Kuvaus

Velco tuloilmaventtiili (VT-100) ja vastakappale (VKP).

Asennusohje:

  • On suositeltavaa sijoittaa venttiili luukun yläosaan n. 100 – 150 mm yläreunasta.
  • Poraa merkkireikä luukun läpi.
  • Seuraa rasiaterällä (Ø 105). Poraa puoleenväliin sisäpuolelta ja tule vastaan ulkopuolelta niin pinnat säilyvät murtumattomina. Kiinnitä vastakappale esim. silikonia käyttämällä.
  • Pyöritä venttiililautanen pois ja kiinnitä venttiili kolmella ruuvilla. Tarkista, että venttiilin tiivisterengas tiivistyy hyvin vastakappaleeseen. Näin estetään ohivuoto.
  • Pyöritä venttiililautanen takaisin paikalleen. Kun lautanen pysähtyy ns. naksahdusasentoon, suorita venttiilin säätö käyttöohjeen mukaisesti.

velco kappaleet
Venttiili on saatavana myös mustana!

VELCO venttiilin käyttöohje:
VELCO venttiilissä on herkkä omavarainen vahatermostaatti, joka säätää automaattisesti venttiililautasen avausta muuttuvan ulkolämpötilan mukaan. Venttiili toimitetaan perussäädettynä. Tällöin venttiililautanen vetäytyy täysin kiinni kun on kylmempää kuin -5ºC ja on täysin auki kun on lämpimämpää kuin +10ºC. Perussäätöasento on osoitettu venttiililautasta kierrettäessä ns. naksahdusasennolla.

Säädä lautasta naksahdusasennosta vähintään puoli kierrosta vasemmalle. Tällöin venttiililautanen ei sulkeudu kokonaan alle -5ºC pakkasella vaan jää 2 mm auki. Säätäminen on tärkeää, jotta ilmanvaihto toimii jatkuvasti. Huomioi, että venttiilin lautanen voi olla aluksi jäykkä.

Venttiililautasen minimiavausta voi muuttaa tarpeen mukaan. Esimerkiksi rakennuksissa, joissa ei ole koneellista poistoilmanvaihtoa, on suositeltavaa säätää venttiililautasta naksahdusasennosta kokonainen kierros vasemmalle. Tällöin lautanen jää 4 mm auki kun on kylmempää kuin -5ºC

Lisävarusteet:
Tuloilman suodatukseen Filtrete G-LAM suodatin 1100 x 1300 mm.
Filtrete G-LAM kiinnitetään pakkauksessa mukana olevalla tarrateipillä koko hyönteisverkon alalle. Pakkauksesta riittää useaan ikkunaan.
Velco ääniloukku

Äänenvaimennuksen ääniloukku (ÄL).
Ulkoa kantautuvan voimakkaan melun vaimentamiseksi voidaan käyttää ääniloukkua. Luukun ulkopintaan seitsemällä ruuvilla kiinnitettävä ääniloukku on helppo jälkiasentaa.

ÄL

top